…și de ce Hajdúszoboszló?

Hajdúszoboszló este oficial clasificată drept o staţiune balneară de excepţie a Ungariei. Pe lângă facilităţile sale binecunoscute, festivalurile de vară, atmosfera prietenoasă a oraşului, apropierea faţă de Hortobágy, pusta maghiară / patrimoniu UNESCO /şi Debreţin, precum şi  numeroasele atracţii naturale şi arhitecturale din zonă, oferă oaspeţilor posibilitatea de a avea o vacanţă completă. Inima tuturor activităţilor de tratament, wellness şi agrement din Hajdúszoboszló este apa. Aici se află cel mai mare complex balnear din Europa, rezultat al dezvoltţrii continue a localităţii, care a crescut dintr-un mic orăşel în cea mai vizitată destinaţie după Budapesta, cu  1.058.430 nopţi petrecute în staţiune ( 2010. )

Gama variată a restaurantelor cu terase, cu muzică, garantează exprienţele culinare oaspeţilor săi. Cavalcada programelor culturale, sportive şi de timp liber îmbogăţesc cu noi impresii vizitatorii. Sunt foarte populare festivalurile gastronomice, anual seria evenimentelor în aer liber fiind deschisă în luna mai de Festivalul Berii şi Grătarului, sezonul fiind închis de Festivalul Vinului şi al Alimentelor Bio, organizat în septembrie de către Asociaţia Hotelierilor din Hajdúszoboszló.

Muzeul Bocskai István, Muzeul Internaţional Modern, Casa olarilor, case populare, biserici, statui, precum faimoasa Colecţie  de clopote Obrozil pot fi vizitate tot anul.

Nu trebuie să uităm nici Debreţin şi Hortobágy, precum şi obiectivele turistice oferite de aşezările mai mici din jur. Acestea pot completa sejurul în oraşul balnear cu excursii turistice în aceste zone.
Multe persoane – dincolo de tratament – sunt interesate de programele culturale, – recreere, – agrement şi de cunoaşterea tradiţiilor şi moştenirilor naturale ale zonei.
„Triunghiul de Aur”, după cum mai este cunoscută regiunea delimitată de Hajdúszoboszló, Hortobágy şi Debreţin, aşteaptă oaspeţii cu o ofertă turistică ce va satisface toate tipurile de pasiuni.
Turiştilor care viziteaza oraşul Hajdúszoboszló  le stăm la dispoziţie cu o gamă variată de oferte de cazare :  30 de hoteluri, 24 de pensiuni, 1500 de case private si 2 campinguri ce asigură odihnă într-o atmosferă plăcută.

Vă aşteptăm cu drag!