Prezentare Hajdúszoboszló

Hajdúszoboszló este poziţionat în Europa Centrală, în partea estică a Ungariei. Oraşul se află în imediata vecinătate a renumitei puste din Europa, Hortobágy şi a vibrantului oraş Debreţin, la 220 km de Budapesta. Dispune de facilităţi excelente de transport; este uşor accesibil  prin intermediul autostrăzilor, a căii ferate, precum şi cu avionul, prin Budapesta.

Fiind aproape de  graniţa cu România vă prezentăm distanţele dintre localităţile:

  • Hajdúszoboszló – Vadu Crișului 130 km
  • Hajdúszoboszló – Oradea 73 km
  • Hajdúszoboszló – Baia Mare 191 km
  • Hajdúszoboszló – Satu Mare 125 km
  • Hajdúszoboszló – Cluj-Napoca 224 km

Primul document scris al aşezământului datează din 1075, din timpul regelui Géza I. Într-o scrisoare de donaţie din 2 septembrie 1606 Bocskai István a dat locuinţă în  Szoboszló la 700 de dorobanţi. În urma unor foraje conduse de Francisc Pávai Vajna în anul 1925. a ţâşnit apa termală de 73 grade Celsius. Acest dar neaşteptat a hotărât principala linie de  dezvoltare a oraşului.
De efectele apei  ce conţine iod,  săruri se pot bucura deja de opt decenii şi oaspeţii  care vizitează oraşul nostru. Bazându-se pe apa termală cu renume european în băile reînnoite în anul 1999. se oferă în jur de 40 de tratamente medicale. Apa termală este adecvată pentru boli reumatice, ginecologice, precum şi pentru cure suplimentare dupa traumatisme şi tratamente post-operatorii.